c S

Število brezposelnih upadlo pod 70.000

20.09.2019 10:48 Ljubljana, 20. septembra (STA) - Število registriranih brezposelnih na Zavodu RS za zaposlovanje je danes upadlo pod 70.000, in sicer na 69.988 prijavljenih iskalcev zaposlitve. Več kot polovica med prijavljenimi na zavodu je dolgotrajno brezposelnih - v avgustu je bilo takih kar 52,8 odstotka, so sporočili z ministrstva za delo.

Število prijavljenih upada in je na današnji dan že pod mejo 70.000, kar nakazuje na pozitivne učinke pilotnega projekta intenzivne obravnave dolgotrajnih brezposelnih, so navedli na ministrstvu.

Ministrica za delo Ksenija Klampfer je namreč v začetku leta začela s pilotnim projektom intenzivne obravnave dolgotrajnih brezposelnih tako s strani centrov za socialno delo kot s strani zavoda.

Kot je že večkrat poudarila ministrica, je "pilotni projekt usmerjen v pospešeno obravnavo obeh svetovalcev, kar je ključno za integracijo dolgotrajno brezposelnih".

Zavod za zaposlovanje bo sicer podatke o gibanju zaposlovanja in brezposelnosti za mesec september objavil v začetku meseca oktobra.