c S

Kriminalisti bodo nadaljevali z ogledom kraja iztirjenja vlaka

26.06.2019 10:49 Hrastovlje, 26. junija (STA) - Koprski kriminalisti bodo danes nadaljevali z ogledom kraja, kjer se je v torek nekaj pred 15. uro iztiril tovorni vlak. Kot so sporočili iz koprske policijske uprave, bodo z ogledom nadaljevali takoj, ko bodo za to vzpostavljeni varni pogoji, ljudi pa naprošajo, naj ne prihajajo na kraj dogodka, saj s tem pri delu ovirajo pristojne službe.

Do nesreče vlaka je prišlo v torek popoldne, ko je v predoru v Dolu pri Hrastovljah iztirilo šest vagonov tovornega vlaka. V kompoziciji 18 vagonov se jih je šest nagnilo na steno predora, so danes pojasnili na upravi za zaščito in reševanje.

Kriminalisti še ugotavljajo vzrok iztirjenje vlaka. Z delom bodo nadaljevali danes, ob čemer na policijski upravi Koper naprošajo ljudi, da ne prihajajo na kraj dogodka, saj s svojo prisotnostjo ovirajo vse pristojne službe na terenu.

Pri iztirjenju je sicer prišlo iztekanja kerozina, pristojni pa ugotavljajo tudi, kaj to pomeni za vodno zajetje Rižane. Skupno naj bi se izteklo okoli 10.000 litrov kerozina. Na sedežu Rižanskega vodovoda v Kopru se je danes malo pred osmo uro začel krizni sestanek v širši sestavi. Direktor Rižanskega vodovoda Martin Pregelj pred začetkom sestanka ni mogel oceniti, kako dolgo bodo zasedali, zaradi velikega zanimanja javnosti pa bodo predvidoma ob 12. uri vsebino pogovorov predstavili javnosti.