c S

Celjsko tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo zoper Abramova zaradi suma umora

24.05.2019 13:34 Celje, 24. maja (STA) - Okrožno državno tožilstvo v Celju je danes na celjsko okrožno sodišče vložilo zahtevo za preiskavo zoper 29-letnega Sebastiena Abramova zaradi utemeljenega suma, da je storil kaznivo dejanje umora iz nizkotnih razlogov in na zahrbten način, so sporočili s tožilstva. Gre za nekdanje dekle Abramova, ki naj bi jo umoril leta 2015 v Pernovem pri Žalcu.

Abramov naj bi smrt 24-letnega dekleta povzročil med čiščenjem orožja. Okoliščine smrti so policisti ves čas intenzivno preiskovali. Preiskava je sprva potekala v smeri nenaklepnega kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti, a so se pokazale določene okoliščine, ki nakazujejo na morebitno storitev naklepnega kaznivega dejanja.

Osumljeni je sicer od 7. marca v priporu na Povšetovi v Ljubljani zaradi zavarovalniške goljufije. Štirje osumljenci iz Ljubljane so namreč pri petih zavarovalnicah sklenili zavarovalne police za nezgodno in življenjsko zavarovanje ter nato zahtevali odškodnino, ko si je 21-letnica, ki je novo dekle Abramova, namerno odrezala roko nad zapestjem.

V teh dneh pa se je v javnosti pojavila informacija, da je Abramov sodišču posredoval informacijo, da ponuja milijon evrov varščine, če njega in njegovo dekle izpustijo iz pripora.

Na žalskem okrajnem sodišču je v četrtek potekala obravnava zoper Abramova zaradi posojila, ki ga ni odplačal mami nekdanjega dekleta. V svojem zagovoru je Abramov ponovil besede s februarskega predobravnavnega naroka, da ni kriv kaznivega dejanja goljufije.

Mami nekdanjega dekleta naj bi dolgoval 17.000 evrov posojila, mama pokojnega dekleta pa je zanj posojilo vzela nekaj mesecev pred smrtjo hčerke.

Višje sodišče pa je zoper Abramova pred kratkim tudi potrdilo pogojno obsodilno obsodbo zaradi goljufije pri izposoji denarja. Pri tem je 29-letnik med drugim zastavil tudi prstan pokojnega 24-letnega dekleta.