c S

Preobrat v preiskavi nasilnega dogodka v Spuhlji

24.05.2019 09:33 Maribor, 24. maja (STA) - Končne ugotovitve preiskave marčevske družinske tragedije, ki se je končala s smrtjo zakoncev iz Spuhlje, so razgalile, da so se kriminalisti zmotili, ko so izključili možnost, da si je moški smrtne rane prizadejal sam. Izkazalo se je, da je bila v prepiru med zakoncema žrtev samo ženska.

Kot kažejo ugotovitve, sta se 58-letni moški in njegova dve leti mlajša soproga 28. marca v jutranjih urah hudo sprla v družinski hiši. Ženska je bila ob prihodu reševalcev in policistov mrtva, moškega pa so hudo poškodovanega odpeljali v Univerzitetni klinični center Maribor, kjer je tri dni kasneje umrl, poroča Večer. 

Prvo uradno izjavo o ugotovitvah preiskave je policija v javnost posredovala nekaj ur po dogodku, ko je bil moški še živ. Takrat so bili kriminalisti prepričani, da je moški z nožem umoril svojo ženo in si poskušal vzeti življenje.

Štiri dni po tragediji pa je mariborska policijska uprava v javnost posredovala informacijo, da pokojna ženska ne velja več za glavno žrtev, ampak za morilko, češ da ji je mož smrtne rane prizadejal šele potem, ko ga je z nožem napadla prva in ga hudo poškodovala.

A se je po poročanju Večera pokazalo, da so se kriminalisti hudo zmotili. Zaradi rezultata obdukcije na truplu 58-letnika so bili primorani preiskavo zavrteti na začetek. Ta teden so jo zaključili, njihova končna verzija pa se je zelo približala prvim ugotovitvam, torej temu, da je bila v prepiru med zakoncema žrtev samo ženska, saj si je mož potem, ko je ženi vzel življenje, smrtne rane prizadejal sam.

V kraju so zakonca, ki sta imela znano vrtnarsko podjetje, dobro poznali. Domačini so po poročanju Večera tudi vedeli, da je policija pri paru pogosto posredovala prav zaradi agresivnega moža, zato prve ugotovitve kriminalistov niso nikogar presenetile.