S
Salvini bo dovolil vplutje le ladjam italijanskih oblasti 11.07.2018 14:10 Rim, 11. julija (STA) - Italijanski notranji minister Matteo Salvini je danes dejal, da so italijanska pristanišča odprta le italijanskim oblastem. Tako popoldne v pristanišču v sicilskem Trapaniju pričakujejo ladjo italijanske obalne straže z 67 migranti, ki jih je sicer v ponedeljek rešila italijanska tovorna ladja, a ji niso dovolili vplutja.

Rim je v ponedeljek prepovedal vplutje italijanske tovorne ladje, ki je v morju rešila 67 migrantov. Te je nato prevzela ladja italijanske obalne straže, ki bo predvidoma danes popoldne vplula v pristanišče na Siciliji, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

"Italijanska pristanišča so odprta le ladjam italijanskih oblasti in nikomur drugemu," je dejal Salvini.

Želi si "kvalificirano in nadzorovano priseljevanje, kot v drugih državah sveta," je dodal. Zagotovil je, da je njegov cilj nadzorovati priseljevanje in zmanjšati število mrtvih v Sredozemskem morju.

Italijanski notranji minister je danes na poti v avstrijski Innsbruck, kjer se bo danes popoldne sestal z nemškim kolegom Horstom Seehoferjem, v četrtek pa se bo udeležil zasedanja notranjih ministrov EU, ob robu je napovedano še tristransko srečanje s Seehoferjem in avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom.

"Na zasedanju notranjih ministrov EU v Innsbrucku bomo predstavili dodatne pobude za omejitev prisotnosti nezakonitih migrantov" v Italiji, je dejal Salvini po srečanju s premierjem Giuseppejem Contejem. Zagotovil je, da je to enotna odločitev vlade.

Pojavila so se namreč ugibanja o razhajanju v italijanski vladi glede migracijske politike, še piše APA.