c S

Vojaško strelišče pri Ptuju zaprli, izstrelka na teniškem igrišču

16.06.2017 08:53 Ptuj, 16. junija (STA) - Strelišče Slovenske vojske v Apačah pri Ptuju, eno izmed šestih, je po pisanju današnje izdaje časnika Dnevnik do nadaljnjega zaprto. Medtem ko je pred desetimi dnevi izstrelek v bližini strelišča oplazil vozilo, sta tokrat dva izstrelka končala na teniškem igrišču.

Vadišče je vojska nekaj dni po prvem incidentu z vozilom spet aktivirala, vojaki pa so tam kljub dejstvu, da strelišče ne premore zaščitnega nasipa oziroma stene, streljali naprej. Vse do srede tega tedna, ko je, kot je za Dnevnik potrdil tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, vojska strelišče morala zapreti.

Tokrat sta namreč iz smeri strelišča z neba priletela dva izstrelka. Oba so že našli, in sicer na teniškem igrišču v Bolečki vasi, ki je le dobre tri kilometre (zračne linije) oddaljena od strelišča.

Izstrelka, ki je pred še ne desetimi dnevi končal v vozilu 64-letnika na bližnji lokalni cesti, sodni izvedenci uradno še niso našli. Zaradi tega kljub virom iz Slovenske vojske, ki po pisanju Dnevnika vedo povedati, da je izstrelek v pločevini zagotovo "last" Slovenske vojske, policija uradno še vedno ne more potrditi, da je izstrelek izstrelil pripadnik vojske. Zaradi potekajoče kriminalistične preiskave so z izjavami previdni tudi policijski viri.

Kot je za Dnevnik povedal tiskovni predstavnik Slovenske vojske Simon Korez, bo vojska eno izmed najslabše varnostno opremljenih strelišč "obnovila po predpisanih standardih, dotlej pa bo zagotovo ostalo zaprto".