c S
Transparency International tudi po izteku financiranja nadaljuje s projektom Spregovori! 19.07.2016 11:46 Ljubljana, 19. julija (STA) - Transparency International Slovenia (TI Slovenia) tudi po izteku financiranja s strani Evropske komisije nadaljuje s projektom Spregovori!, v okviru katerega sprejema prijave korupcije in uporabnikom brezplačno pravno svetuje. Do zdaj se je v okviru projekta na njih obrnilo več kot 400 državljanov, pravijo.

TI Slovenia v okviru omenjenega projekta pričam in žrtvam korupcije nudi brezplačno in zaupno pravno svetovanje. Na ta način, kot pravijo, projekt državljanom pomaga v boju proti korupciji, hkrati pa prepoznava njena najbolj kritična področja. Na podlagi tako pridobljenih podatkov nato TI sodeluje in predlaga sistemske spremembe v zakonodaji in praksi.

Do zdaj so po svetu v okviru TI odprli več kot 90 centrov, na katere se je obrnilo že 140.000 državljanov. Leta 2014 je tovrstni center v Sloveniji odprl tudi slovenski TI. Do zdaj ga je financirala Evropska komisija, po izteku financiranja pa ga bo financiral TI Slovenia sam.

Za nadaljevanje dela slovenski TI išče tudi nove sodelavce. V svojo ekipo vabi pravnike prostovoljce, ki bodo aktivno sodelovali pri obravnavi primerov in iskanju ustreznih rešitev. Iščejo diplomante ali absolvente pravne smeri, ki so osebnostno primerni za delo v nevladni organizaciji, poznajo kazensko pravo in pravo človekovih pravic ter so komunikativni in samoiniciativni. Rok za prijave je 15. avgust.

Pravno svetovanje v okviru projekta sicer poteka od srede do petka med 9. in 12. uro na brezplačni telefonski številki 080 39 34 ali preko elektronske pošte spregovori@transparency.si.