c S

Vlada začenja razpravo o ekonomski demokraciji

16.03.2015 08:23 Ljubljana, 16. marca (STA) - V prostorih vlade v Ljubljani bo danes posvet o ekonomski demokraciji v Sloveniji, na katerem bodo spregovorili o stanju in izzivih na tem področju ter o primerih dobrih praks. Udeležence posveta, s katerim vlada odpira razpravo o tem področju, bo nagovoril premier Miro Cerar.

Kot so sporočili iz kabineta predsednika vlade, se s posvetom v Sloveniji odpira razprava o pomenu in potencialih ekonomske demokracije, delavskega soupravljanja, soodločanja zaposlenih in solastništva zaposlenih v podjetjih, "ki so se v tujini v kriznih letih pokazali kot najbolj trajnostno naravnani".

Na posvetu, ki ga pripravljata vladna projektna skupina za ekonomsko demokracijo in fundacija za izboljšanje zaposlitvenih možnosti Prizma iz Maribora, pričakujejo več kot 50 udeležencev iz vseh ključnih skupin deležnikov, ki se v Sloveniji ukvarjajo z ekonomsko demokracijo.

Sodelovali bodo med drugimi gospodarski minister Zdravko Počivalšek in ministrica za delo Anja Kopač Mrak, državni sekretar na ministrstvu za finance Metod Dragonja ter predsednik uprave SDH Matej Pirc in izvršni direktor DUTB Aleš Koršič.

Posvet je ena prvih aktivnosti osveščanja javnosti o pomenu in potencialih ekonomske demokracije. Osveščanje poteka v okviru vladne projektne skupine za ekonomsko demokracijo, ki je svoje aktivnosti združila s prizadevanji projekta o sodelovanju delavcev v podjetjih DEMINE. Projekt poteka v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji, sofinancira pa ga Evropska komisija.