c S

Zavod bo prek portala PoščiDelo.si nudil tudi svetovanje

09.04.2013 14:42 Ljubljana, 09. aprila (STA) - Zavod za zaposlovanje RS bo od srede naprej prek spletnega portala PoiščiDelo.si brezposelnim in iskalcem zaposlitve nudil tudi osebno svetovanje. Tako se bodo lahko med drugim dogovarjali glede iskanja zaposlitve, zaposlitvenih ciljih in vključevanja v programe zaposlovanja, bodo pa osebni obiski na zavodu še vedno potrebni.

Zavod želi z nadgradnjo postala posodobiti, olajšati in poenostaviti iskanje zaposlitve.

Kot je danes na novinarski konferenci v Ljubljani povedala Dorotea Verša Paić iz službe za zaposlovanje, poklicno orientacijo in projekte pri zavodu, se bo lahko prijavljeni iskalec zaposlitve oz. brezposelni s svetovalcem dogovarjal o aktivnostih iskanja zaposlitve, sporočal zaposlitvene cilje, prejemal obvestila o prostih delovnih mestih, zavod jih bo tudi napotoval na prosta delovna mesta.

Prek portala bo sprva svetovalo 60 svetovalcev zavoda, ob naraščanju števila uporabnikov pa bodo za takšno delo usposobili še več sodelavcev zavoda.

Brezposelni in iskalci zaposlitve bodo še vedno morali osebno prihajati na zavod, in sicer ko se bodo prijavljali v evidenco ali podpisovali zaposlitveni načrt. Na zavodu namreč ugotavljajo, da ima zelo malo strank osebno digitalno potrdilo, ki bi omogočalo nedvoumno identifikacijo osebe, ki komunicira prek spleta. Ko se bo število oseb s tem potrdilom povečalo, bodo predvidoma tudi spremenili obveznosti glede osebnih prihodov na zavod.

Zavod je lani zabeležil 9,3 milijona obiskov spletne strani, od tega je bilo tri četrtine iskalcev zaposlitve. Lani se je na portal PoiščiDelo.si na novo registriralo 27.700 oseb.