c S

Vrhovnemu sodišču nagrada informacijskega pooblaščenca

30.01.2013 07:46 Ljubljana, 29. januarja (STA) - Vrhovno sodišče je v ponedeljek ob Evropskem dnevu varstva osebnih podatkov prejelo nagrado informacijskega pooblaščenca za dobro prakso pri varstvu osebnih podatkov v javnem sektorju. Pri vodenju elektronske zemljiške knjige je pokazalo visoko stopnjo zavedanja o pomenu pravice do varstva osebnih podatkov, navaja informacijski pooblaščenec.

"Nagrada pomeni priznanje ne le za strokovno delo na področju varstva osebnih podatkov v elektronsko podprtih sistemih, ki zagotavljajo informatizacijo za uporabnike izjemno pomembnega sodnega postopka, kot je zemljiškoknjižni postopek, temveč kaže tudi na zavedanje sodne veje oblasti o pomembnosti pravne države kot temeljne ustavne vrednote," so zapisali pri informacijskem pooblaščencu.

Prejeta nagrada po njihovih besedah dokazuje, da se je varstvo osebnih podatkov uveljavilo v polni meri tudi v sodni veji oblasti. Pri izgradnji in nadgradnji elektronske zemljiške knjige, ki bo zaključena še v letošnjem letu, gre posebna zahvala predvsem okrožnima sodnicama, dodeljenima na evidenčni oddelek Vrhovnega sodišča, Jaši Jasminki Trklja in Katarini Vodopivec ter tehnični vodji projekta elektronske zemljiške knjige iz Centra za informatiko pri Vrhovnem sodišču Almi Ključanin, so še navedli.