c S

Žgajnarjeva odločitev sodišča v primeru Balkanski bojevnik pričakovala, sledi pritožba

21.11.2012 07:35 Ljubljana, 20. novembra (STA) - Tožilka Blanka Žgajnar pravi, da je bila današnja odločitve sodišča v zadevi Balkanski bojevnik pričakovana glede na izločitev dokazov in na dokaze, ki so ostali v sodnem spisu. Se pa bo tožilstvo pritožilo tako na sodbo kot tudi na sklep o izločitvi dokazov, je napovedala. Z obsodilnimi sodbami je tožilstvo zadovoljno, ne pa tudi z višino kazni.

Senat ljubljanskega okrožnega sodišča je danes razsodil v zadevi Balkanski bojevnik. Štiri obtožene - Anesa Selmana, Marka Bubliča, Sandro Udrih in Dejana Zupana - je senat spoznal za krive obtožb v zvezi z očitanimi kaznivimi dejanji neupravičene proizvodnje in prometa z mamili ter hudodelskega združevanja v Italiji. Ostale so oprostili, med njimi tudi prvoobtoženega Dragana Tošića. Najvišjo kazen je dobil Selman, in sicer deset let. Bublič je bil obsojen na osem let, Zupan na sedem let, Udrihova pa na štiri leta zapora.

Žgajnarjeva je po koncu današnje obravnave dejala, da je težko reči, da se veseli obravnave na višjem sodišču. Pravi pa, da bodo z nestrpnostjo pričakovali odločitev višjega sodišča.

Sicer je znova ponovila stališče tožilstva, da so bili vsi dokazi pridobljeni zakonito. Sodišče se je odločilo drugače, sledi pritožba in druga stopnja bo odločala tako o argumentih tožilstva kot tudi o odločitvi prvostopenjskega sodišča, je pojasnila.

V medijih so se sicer pojavile informacije, da Tošić prodaja svoje premoženje. Žgajnarjeva je pojasnila, da v tem kazenskem postopku ni bila predlagana zamrznitev premoženja, saj da jim niso očitali protipravno pridobljenega premoženja. "Kar se tiče tega kazenskega postopka, jim ni bilo omejevano razpolaganje s premoženje," je dejala.