c S

Vodenje NPU v četrtek prevzema Bruno Blažina

25.10.2012 09:02 Ljubljana, 24. oktobra (STA) - Vodenje Nacionalnega preiskovalnega urada (NPU) bo po pooblastilu generalnega direktorja policije v četrtek prevzel dolgoletni sodelavec uprave kriminalistične policije Bruno Blažina. Dosedanji vodja NPU Robert Črepinko pa bo še naprej ostal v ožjem kolektivu kot pomočnik direktorja NPU, so za STA potrdili na policiji.

Kot pojasnjujejo na policiji, želi novi generalni direktor policije Stanislav Veniger imeti na ključnih mestih v policiji sodelavce, "ki jim zaupa, verjame v njihovo visoko strokovnost in lahko od njih pričakuje tudi visoko učinkovitost".

Veniger si, kot navajajo, tudi želi, da se čim prej objavi razpis za novega direktorja NPU, saj želi "okrepiti funkcijo vodenja v omenjenem kolektivu in tudi na tak način prispevati k čim boljšim rezultatom dela na njihovem področju".

NPU sicer po pojasnilih policije tudi v prihodnje ostaja samostojen sektor znotraj uprave kriminalistične policije.

Glede morebitnih drugih kadrovskih menjav pa na policiji pojasnjujejo, da je Veniger zaenkrat odločitev o zamenjavi sprejel le na področju dela, ki predstavlja eno ključnih prioritet dela policije v prihodnjem obdobju, torej na področju, ki se bo ukvarjalo z najhujšimi oblikama gospodarske in finančne kriminalitete.

Vlada je Venigerja imenovala za generalnega direktorja policije 17. oktobra, posle pa je prevzel naslednji dan.