c S

Višje sodišče potrdilo zaporno kazen za Mallyja

18.10.2012 08:30 Koper, 18. oktobra (STA) - Višje sodišče v Kopru je potrdilo sodbo okrožnega sodišča, ki je nekdanjega vodjo oddelka za okolje in prostor na UE Piran Klavdija Mallyja zaradi jemanja podkupnine obsodilo na leto in pol zapora. Z odločitvijo sodišča je sodba postala pravnomočna. Mally in njegov odvetnik Boštjan Penko preučujeta nadaljnje možnosti, poročajo Primorske novice.

Višje sodišče je primer obravnavalo septembra, stranke pa so odločitev prejele v začetku tega tedna. Penko je za Primorske novice pojasnil, da z Mallyjem preučujeta nadaljnje možnosti, tudi glede vložitve zahteve za varstvo zakonitosti na vrhovno sodišče. Z Mallyjem sta namreč pričakovala, da bo višje sodišče sodbo razveljavilo in odredilo ponovno sojenje, saj naj bi obstajal dvom, da je obtoženi storil kaznivo dejanje.

Okrožno sodišče v Kopru je septembra lani Mallyja obsodilo na leto in pol zapora za nadaljevalno kaznivo dejanje jemanja podkupnine. Mally naj bi od takratnega poslovneža in današnjega piranskega podžupana Gašparja Gašparja Mišiča leta 2003 v zameno za ureditev potrebne dokumentacije za izgradnjo Rezidence Parka v Luciji zahteval podkupnino oziroma darilo v obliki večjega stanovanja.

Potem ko se Mišič naj ne bi držal dogovora in je stanovanje prodal, naj bi se z obtoženim dogovarjala za poslovni prostor v Piranu. Po dogovoru naj bi Mišič s fiktivno pogodbo poslovni prostor prodal Mallyju ter mu nato denar od kupnine vrnil v gotovini. Do sklenitve "posla" ni prišlo, pač pa je Mišič konec leta 2007 Mallyja ovadil.

Sodišče je tedaj v obrazložitvi sodbe navedlo, da različne okoliščine kažejo na to, da je treba v celoti verjeti Mišičevi izpovedi, ki naj bi bila potrjena tudi s strani nekaterih prič, tudi takšnih, ki jih sodišče ocenjuje za nepristranske. Sodišče tudi meni, da je nenavadno za državnega uslužbenca, da s svojimi strankami v istem času posluje tudi za zasebne namene.