c S

Kri iz prvega nadstropja Baričevičeve hiše naj bi pripadala enemu izmed policistov

25.04.2012 07:30 Ljubljana, 24. aprila (STA) - Kri, ki jo je Specializirani oddelek tožilstva odkril v prvem nadstropju doma februarja 2010 umrlega Saše Baričeviča, pripada enemu izmed policistov, ki je bil med prvimi na kraju dogodka, je po poročanju POP TV ugotovila višja tožilka Dragica Kotnik.

Prav Kotnikova je bila sicer tista, ki je trdila, da policija po dogodku v hiši na Oražnovi, ko so trije psi do smrti pogrizli Baričeviča, ni dovolj dobro zaščitila sledi, ki bi lahko kazale, da je bila v tistem času na kraju dogodka še tretja oseba. Tožilstvo oziroma njegov Specializirani oddelek je namreč potem, ko se je policijska preiskava dogodka že zaključila, na lastno pobudo še enkrat preiskalo hišo in v prvem nadstropju našlo kri. Dali so jo v analizo, ta pa je zdaj po poročanju televizije pokazala, da pripada enemu izmed policistov.

Tožilstvo je zaradi domnevno nevestnega dela v službi ovadilo dva policista, zoper katera postopek na sodišču še potekala. Očita jima, da sta med preiskavo dogodka spregledala kri v prvem nadstropju hiše. Eden izmed njiju preiskovalnemu sodniku tudi naj ne bi posredoval vseh pomembnih informacij.

Nasprotno so policisti Kotnikovo ovadili zaradi izdaje tajnih dokumentov, saj naj bi tožilske dokumente, ki naj bi dokazovali, da je bila na kraju dohodka še tretja oseba v črnem avtomobilu, izročila enemu izmed novinarjev.