c S

Durs centralizira obravnavo davčnih dolžnikov

05.04.2012 10:18 Ljubljana, 05. aprila (STA) - Davčna uprava RS je celoten proces obravnave davčnih dolžnikov pred začetkom davčne izvršbe prenesla pod okrilje uprave za davčno računovodstvo in finance v okviru generalnega davčnega urada. To pomeni, da zavezanci opominov pred začetkom davčne izvršbe ne bodo več prejeli iz davčnega urada, kjer so vpisani v davčni register.

Po novem se opomini pošiljajo centralno iz referata za pripravo na davčno izvršbo uprave za davčno računovodstvo in finance, ki je stvarno pristojen za opominjanje davčnih zavezancev, je razvidno s spletnih strani Davčne uprave RS (Durs).

Zavezanci, ki so tak opomin prejeli, a menijo, da imajo vse davčne obveznosti poravnane oz. jih sploh nimajo, naj stopijo v stik z uradnikom v referatu za pripravo na davčno izvršbo, svetujejo na Dursu. Vsi kontaktni podatki so navedeni v glavi dokumenta, ki so ga prejeli. Sicer pa naj zavezanec opomin nemudoma poravna.

Proces obravnave davčnih dolžnikov pred začetkom davčne izvršbe oz. opominjanje je namenjen temu, da se davčnemu zavezancu oz. dolžniku ponudi še ena možnost, da prostovoljno poravna svoje zapadle obveznosti. S tem se izogne stroškom, povezanim z davčno izvršbo.