c S

Gorenak ponovno pozval Fišerja, naj pošlje predloge sprememb zakona o tožilstvu

21.03.2012 07:42 Ljubljana, 20. marca (STA) - Notranji minister Vinko Gorenak je generalnega državnega tožilca Zvonka Fišerja vnovič pozval, naj mu pošlje predloge sprememb zakona o tožilstvu, ki naj bi bile potrebne za lažje vodenje tožilstva. Tožilstvo bo namreč s 1. aprilom iz pravosodnega prešlo pod notranje ministrstvo, Gorenak pa, kot pravi, Fišerju ponuja roko za dobro sodelovanje.

Na ministrstvu za notranje zadeve so danes na Twitterju sporočili, da želijo okrepiti vlogo generalnega državnega tožilca ter zagotoviti učinkovito in odgovorno vodenje tožilske organizacije.

Da ima generalni državni tožilec premalo pooblastil, je v pogovoru za STA februarja dejal tudi Gorenak, na to pa opozarja tudi že od same predstavitve pred matičnim odborom DZ v času, ko je bil še kandidat za ministra.

Gorenak je tako že kmalu po nastopu ministrske funkcije na srečanju Fišerja pozval, naj mu sporoči, kakšne spremembe zakona o državnem tožilstvu so potrebne, da bo Fišerjeva vodstvena vloga prišla do izraza v polni meri in da bo tožilsko organizacijo lahko vodil učinkovito in odgovorno. Fišer mu odgovora še ni posredoval.

Minister je tako danes po koncu srečanja s kriminalisti, ki preiskujejo rop SKB, dejal, da je Fišerju pisal in dodal, da mu ponuja roko, "da s 1. aprilom steče dobro sodelovanje tudi z njim".