c S

Sprememba portala COVL

28.02.2012 15:02 Ukinjen je star portal za vlaganje predlogov na podlagi verodostojne listine - takoimenovani COVL in se seli na enoten portal e-sodstvo na spletnem naslovu: evlozisce.sodisce.si. Uporabniki se na portalu e-sodstvo vpišejo v enotno varnostno shemo, kot to določa Pravilnik o elektronskem poslovanju v civilnih sodnih postopkih.

1. marca 2012 pa stopijo v veljavo novosti Pravilnika o obrazcih, vrstah izvršb in poteku avtomatiziranega izvršilnega postopka s pomembnimi novostmi:

1. obveznost elektronskega vlaganja za profesionalne uporabnike in

2. možnost elektronskega izvajanja VSEH e-opravil za kvalificirane uporabnike, v vseh vrstah izvršilnih postopkov (I, In Ig, Z, VL).

Čeprav je vlaganje VL zadev za stranke še vedno mogoče v vlogi registriranega uporabnika, ki ne potrebuje kvalificiranega potrdila, z registracijo na portalu e-Sodstvo (https://evlozisce.sodisce.si), kot zunanji kvalificirani uporabnik stranka sama zase ali zastopnik, pridobite pravico elektronskega vlaganja vseh vlog v vseh vrstah izvršilnih postopkov (doslej je bil to samo predlog in dopolnitev predloga v VL zadevah) in vpogled v stanje postopka ter možnost vlaganja v zemljiškoknjižnih in stečajnih postopkih.

Da bi izkoristili to možnost, si je potrebno predhodno odpreti varen elektronski predal. Varen elektronski predal vep.si odprete na portalu http://www.vep.si, registracija je enostavna, saj se v celoti izvede elektronsko in traja le 10 minut.