c S

AUKN vabi h kandidaturi za člane nadzornih svetov

31.01.2012 12:57 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Agencija za upravljanje kapitalskih naložb RS (AUKN) je objavila javni poziv za vpis v bazo potencialnih kandidatov za člane nadzornih svetov družb s kapitalsko naložbo države. Med njimi bo AUKN po eni od nabornih poti izbirala člane organov nadzora v družbah, v katerih nadzornikom v letošnjem letu poteče mandat.

Z javnim pozivom, objavljenim danes na spletni strani agencije, želi AUKN pridobiti zainteresirane strokovnjake z različnih področij, tako s področja bančništva, zavarovalništva, prava, energetike, infrastrukture, splošnega gospodarstva kot tudi s področja gradbeništva.

Javni poziv je tako kot vsi prejšnji odprt za nedoločen čas, zato se potencialni kandidati lahko ves čas prijavljajo. Ker se približuje obdobje skupščin družb in potekov nekaterih mandatov, agencija želi, da se zainteresirani kandidati prijavijo čim prej, in sicer morajo vloge z življenjepisom in prilogami poslati elektronsko na naslov poziv@auknrs.si.

Trenutno ima AUKN v bazi 400 potencialnih kandidatov in si želi še bistveno širši nabor.

Celotna vsebina javnega poziva z vsemi dokumenti, navodili, postopki in zahtevami je objavljena na spletni strani AUKN (http://www.auknrs.si/AKTUALNE_OBJAVE).