c S

Delničarji Uniona podprli oblikovanje pogodbenega koncerna

31.01.2012 11:15 Ljubljana, 31. januarja (STA) - Delničarji Pivovarne Union so na današnji skupščini, na kateri je bilo zastopanega več kot 98 odstotkov kapitala, podali soglasje k pogodbi o obvladovanju, ki je bila sklenjena konec decembra lani med Pivovarno Laško kot obvladujočo družbo in Unionom kot odvisno družbo. Skupščina se je seznanila tudi s kupoprodajno pogodbo za delnice Mercatorja.

Delničarji na skupščini pa niso odločali o prodaji 12,33 odstotka Mercatorja po ceni 221 evrov na delnico hrvaškemu Agrokorju, so za STA po skupščini povedali v Pivovarni Union.

Skupščina je tudi podala soglasje k imenovanju članov nadzornega sveta Pivovarne Union v nadzorni svet Pivovarne Laško, ki je 97,89-odstotna lastnica ljubljanske pivovarne.

Delničarji so podprli tudi statutarne spremembe, po katerih so lahko člani uprave Pivovarne Union imenovani tudi za člane uprave obvladujoče družbe oz. odvisnih družb.

Na skupščini so še sprejeli sklep o višini sejnin, kar pomeni, da je član nadzornega sveta za udeležbo na seji upravičen do sejnine, ki znaša 275 evrov bruto. Član komisije nadzornega sveta je za udeležbo na seji komisije upravičen do sejnine, ki znaša 80 odstotkov sejnine člana nadzornega sveta. Sejnina za korespondenčno sejo pa znaša 80 odstotkov sejnine.