c S

OZS se bo o omejitvah gotovinskega poslovanja pogajal z novim ministrom

31.01.2012 07:16 Ljubljana, 30. januarja (STA) - Predstavniki Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije (OZS) so se danes na temo omejitev pri gotovinskem poslovanju znova sestali z ministrom za finance, ki opravlja tekoče posle, Francem Križaničem. Ta pravilnika ni pripravljen preklicati, odločitev o njegovem umiku pa je prepustil svojemu nasledniku.

Kot so po sestanku sporočili iz OZS, predstavniki ministrstva na tokratnem sestanku niso pripravili nobenih dodatnih argumentov, s katerimi bi opravičili sprejem za pravilnika, ki "omejuje fleksibilno poslovanje obrtnikom in mikro ter malim podjetnikom".

Pravilnik, ki je začel veljati 27. decembra lani, namreč določa, da lahko podjetja med seboj v gotovini poslujejo le še do višine 50 evrov.

Ker Križanič pravilnika po pojasnilih OZS ni pripravljen preklicati in odločitev o tem prepušča svojemu nasledniku, so se pogajanja v tej sestavi končala.

"Prepričan sem, da bo pri novem ministru za finance več razumevanja in da ga bomo s svojimi argumenti in primerjavo z evropskimi državami uspeli prepričati, da sporni pravilnik prekliče oziroma da se bo spremenila meja gotovinskega plačevanja nazaj na 420 evrov," je po sestanku poudaril podpredsednik upravnega odbora OZS Ivan Jani Ulaga.

Predstavniki OZS so se z ministrom Križaničem sestali trikrat, z omenjeno problematiko pa so seznanili tudi predsednika vlade Boruta Pahorja.