c S

Na sojenju v zadevi Patria danes pričakujejo prihod Walterja Wolfa

30.01.2012 08:34 Ljubljana, 30. januarja (STA) - Na ljubljanskem okrajnem sodišču danes pričakujejo, da bo po večtedenski odsotnosti soobtoženi v zadevi Patria Walter Wolf prišel na sodišče. Wolf, ki je zaradi zdravstvenih težav odšel v Kanado, svojega zagovora še ni podal. Pričakovati je, da bo to storil danes, ko naj bi postopek tudi ponovno združili, saj je bil Wolf iz njega začasno izločen.

Wolfa so v Kanadi obiskali tudi predstavniki Interpola, Wolf pa jim je zagotovil, da se bo v Evropo odpravil v kratkem, na sodišče pa naj bi najkasneje prišel prav danes.

V zadevi Patria se trenutno sicer vrstijo zaslišanja slovenskih prič, danes naj bi pričala prav Wolfova partnerica Edna Kernc. Predvidoma sredi februarja bodo začeli z zaslišanji avstrijskih prič.

Na prejšnji obravnavi je pričal nekdanji prvi moža Petrola Marko Kryžanowski, ki je pred Petrolom vodil AC-Intercar, konkurenta Rotisa za slovensko zastopstvo Patrie. Po zaslišanju je novinarjem dejal, da o podkupninah ne more govoriti, ker o tem ne ve nič.

Obenem je menil, da preveč stvari sloni na nekih insinuacijah ter delnih informacijah. Kot je dejal, je na obravnavi slišal malo neposrednih informacij ter da ni nobenih dokumentov, ki bi jasno govorili o poslovnih odnosih in odločitvah.

Sojenje peterici obtoženih - predsedniku SDS Janezu Janši, nekdanjemu prvemu možu HSE Jožetu Zagožnu, brigadirju Tonetu Krkoviču, direktorju Rotisa Ivanu Črnkoviču in poslovnežu Walterju Wolfu - se je na Okrajnem sodišču v Ljubljani začelo 5. septembra lani. Obtožni predlog jih bremeni kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa 135 finskih oklepnikov Patria.