c S

Kandidat za slovenjgraškega župana Andrej Čas za vsestranski razvoj občine

26.01.2012 13:50 Slovenj Gradec, 26. januarja (STA) - Svojo kandidaturo za župana Mestne občine Slovenj Gradec na nadomestnih županskih volitvah je danes javno napovedal neodvisni kandidat Andrej Čas, ki kandidira s podporo Slovenjegraške liste, gibanja TRS in Civilne iniciative za razvoj Koroške (CIRK). Kot je povedal na predstavitvi v Slovenj Gradcu, se bo zavzemal za vsestranski razvoj občine.

Čas se zaveda, da je dveletni mandat, ki ga bo dobil novi župan Mestne občine Slovenj Gradec, potem ko je bil dosedanji župan Matjaž Zanoškar izvoljen za poslanca Pozitivne Slovenije, omejujoč pri postavljanju ciljev in programa dela. Vseeno meni, da je v tem času možno uvesti določene spremembe v delovanju občine, preveriti prioritete med zastavljenimi načrti, dokončati dobre projekte, predvsem pa v načrtovanje vključiti nove ljudi z novimi zamislimi.

Čas, ki sta ga danes javno podprla tudi znani podjetnik Roman Grah in član CIRK in TRS Viktor Vaupot, gradnji hitre ceste na Koroško ne nasprotuje, poudarja pa, da je to dolgoročni projekt, Korošci pa predvsem varno in udobno cestno povezavo potrebujejo takoj.

Pravi, da so projekti za posodobitev državnih cest pripravljeni in se lahko začnejo izvajati takoj, vendar ugotavlja, da "nihče nima interesa teh projektov zagnati, ker so avtocestni posli pač boljši posli za ribarjenje v kalni vodi".

Čas je zadnjih šest let direktor podjetja Hmezad iz Žalca, pred tem pa je delal v Gorenju in bil učitelj fizike na Centru srednjih šol v Velenju. Večjih političnih izkušenj nima, je pa bil občinski svetnik v Slovenj Gradcu v mandatu 1994-1998, takrat v stranki SDS, danes pa ni član nobene stranke.

Doslej je v Slovenj Gradcu poleg Časa svojo kandidaturo javno že predstavil Jurij Šumečnik (SD), napovedali pa so jo tudi neodvisni kandidati Vinko Vrčkovnik, Ksandi Javornik in Peter Pungartnik, ki kandidira s podporo DeSUS. Za župana bo ponovno kandidiral tudi Boris Raj (Zares). Volitve bodo 11. marca.