c S

Za mesto krškega župana tudi kandidat Pozitivne Slovenije Robert Planinc

26.01.2012 13:02 Krško, 26. januarja (STA) - Na nadomestnih županskih volitvah v občini Krško, ki bodo 11. marca, se bo za mesto tamkajšnjega župana potegoval tudi kandidat Pozitivne Slovenije Robert Planinc. Na njeni listi se je na zadnjih državnozborskih volitvah potegoval za mesto poslanca, pri županski kandidaturi pa naj bi ga podprle še nekatere druge stranke in liste.

Kot je sporočil regionalni direktor Pozitivne Slovenije Dejan Kmetič, Planinc meni, da je kljub slabim ekonomskim napovedim v občini Krško še veliko možnosti za razvoj, njihov kandidat pa tudi verjame, da je kakovost tamkajšnjega življenja mogoče ohraniti ali celo dvigniti.

Planinc spoštuje dosežene rezultate njegovih predhodnikov, hkrati pa je prepričan, da lahko s svežimi idejami, ki temeljijo na strokovnosti in upoštevajo občinske zmožnosti, v občini storijo več, je dejal. Po njegovih besedah bi moralo biti občinsko vodstvo spodbujevalec gospodarskega razvoja, ki po njegovem prinaša nove zaposlitve in nadgradnjo socialne politike.

Županski kandidat Pozitivne Slovenije tudi poudarja, da je na območju Krškega precej kakovostnih podjetij, ki uspešno kljubujejo težkim tržnim razmeram, hkrati pa imajo na omenjenem območju kakovost in tradicijo v panogah, ki so jih v zadnjem obdobju nekoliko zanemarjali.

41-letni Planinc je kot magister strojništva zaposlen v Nuklearni elektrarni Krško, vključen pa je tudi v delo krške Fakultete za logistiko. Znanje in izkušnje, ki jih je dobil v tujini, želi prenesti v vodenje občine in pospešiti njen gospodarski razvoj, so še sporočili iz Pozitivne Slovenije.

Kandidaturo za krškega župana so doslej najavili le še v SLS, kjer za omenjeno mesto oz. naslednika donedavnega župana in poslanca SLS Franca Bogoviča predlagajo 55-letnega samostojnega podjetnika Mirana Stanka.