c S

Stečajni upravitelj Gradisa zbira nezavezujoče ponudbe za prodajo stečajnega premoženja

26.01.2012 11:12 Celje, 26. januarja (STA) - Stečajni upravitelj celjskega Gradisa Zlatko Hohnjec zbira nezavezujoče ponudbe za prodajo stečajnega premoženja, ki ga na javnih dražbah lani ni uspel prodati. Hohnjec tako zbira ponudbe za prodajo poslovnega objekta Gradisa s pripadajočimi zemljišči, betonarno in Gradisov samski dom v Celju, je razvidno iz današnje objave na Ajpesu.

Pri nezavezujočem zbiranju ponudb izhodiščna cena za prodajo stečajnega premoženja ni določena, obveznost stečajnega dolžnika pa je skleniti pogodbo s ponudnikom, ki ponudi najvišjo ceno. Zbiranje ponudb je informativne narave in stečajni upravitelj ni dolžan skleniti prodajne pogodbe, četudi ponudbe vsebujejo vse razpisne pogoje.

Ponudbe lahko oddajo domače in tuje, pravne in fizične osebe, rok za zbiranje ponudb pa je dva meseca po objavi vabila za zbiranje nezavezujočih ponudb.

Hohnjec je na prvi javni dražbi poslovni objekt Gradisa s pripadajočimi zemljišči in betonarno na zahtevo Abanke kot ločitvene upnice skušal prodati za pet milijonov evrov, na drugi pa za 3,2 milijona evrov. Obe dražbi sta bili neuspešni, ker ponudnikov ni bilo. Prvotna izklicna cena za prodajo samskega doma, ki je v najemu do konca marca letos, je bila določena v višini 2,4 milijona evrov, potem pa znižana na 1,68 milijona evrov. Tudi ta prodaja ni bila uspešna.