c S

3Lan brez soglasja ministrstva za nakup Večera

26.01.2012 09:46 Laško/Ljubljana, 26. januarja (STA) - Ministrstvo za kulturo je z odločbo s 13. decembra lani zavrnilo vlogo družbe 3Lan za izdajo soglasja k pridobitvi več kot 20-odstotnega lastniškega deleža družbe ČZP Večer. Ker 3Lan ni vložil pravnega sredstva, prodajalec večinskega deleža Večera, družba Delo, sklepa, da prodajnega postopka ni mogoče izvesti.

Kot je Pivovarna Laško danes objavila na spletnih straneh Ljubljanske borze, jo je odvisna družba Delo obvestila, da kupec 3Lan ni vložil pravnega sredstva, zato Delo sklepa, da je odločba ministrstva postala pravnomočna in prodajnega postopka z družbo 3Lan ni mogoče izvesti.

Na odločitev ministrstva glede soglasja so akterji čakali skoraj leto dni. Urad za varstvo konkurence je soglasje za prodajo izdal že februarja lani.

Delo je lastniški delež v Večeru na 79,24 odstotka povečalo novembra 2008. Urad za varstvo konkurence je Delu zaradi presežne koncentracije na področju časopisnega in oglasnega trga septembra 2009 zapovedal odprodajo vsaj 75-odstotnega deleža v Večeru v letu dni. Delo je svoj celotni delež v Večeru prodalo prek mednarodnega razpisa, in sicer podjetju 3Lan. Družbi sta pogodbo sklenili junija 2010.