c S

Spremembe statuta RTVS potrdil tudi nadzorni svet zavoda

25.01.2012 15:50 Ljubljana, 25. januarja (STA) - Potem ko je programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) v torek dal soglasje k spremembam statuta zavoda, je spremembe danes potrdil tudi nadzorni svet javnega zavoda. Za spremembo statuta je glasovalo deset, proti pa en član, je zapisano v sporočilu za javnost RTVS.

Spremenjeni statut RTVS bo začel veljati dan po objavi v uradnem listu, med drugim pa predvideva reorganizacijske spremembe Multimedijskega centra (MMC) zavoda. Kot so zapisali v sporočilu za javnost, bo ta reorganiziran v uredništvo za nove medije, ki bo še naprej ustvarjalo lastne vsebine, vendar z večjim poudarkom na povezovanju z radijskimi in televizijskimi uredništvi. Spletne vsebine bodo na dolgi rok lahko pripravljali tudi radijski in televizijski novinarji, odgovornost za posamezne vsebine pa bodo prevzeli odgovorni uredniki uredništev, v katerih bodo vsebine nastajale.

Poleg tega bo s spremembami organizacijska enota Glasbena produkcija, v okviru katere delujejo Simfonični orkester RTVS, Big Band RTVS in trije zbori, postala samostojna enota, podrejena neposredno generalnemu direktorju. V sporočilu za javnost so zapisali še, da se predlog sprememb in dopolnitev statuta nanaša tudi na spremembe, s katerimi se statut usklajuje z zakonodajo, hkrati pa se zaostruje odgovornost vodij za učinkovitejše vodenje in bolj racionalno delovanje.