c S

Izvršni odbor DeSUS svetu predlaga vstop stranke v desnosredinsko vlado

24.01.2012 15:20 Ljubljana, 24. januarja (STA) - Izvršni odbor DeSUS svetu stranke predlaga vstop v desnosredinsko koalicijo, je po seji odbora povedal prvak stranke Karl Erjavec. Svet je v Ljubljani pravkar začel zasedanje, na katerem bo dokončno odločil o predlogu izvršnega odbora. Koliko članov odbora je glasovalo za sklep in koliko jih je bilo proti, Erjavec ni pojasnil.

Med člani sveta stranke je sicer slišati tudi nekatera nasprotovanja takšnemu sklepu. Namestnik vodje poslanske skupine DeSUS Franc Jurša je pred današnjo sejo izvršnega odbora sicer povedal, da pričakuje rešitev, ki bo pozitivna za stranko in državo, saj Slovenija vlado potrebuje čim prej.

Pred sredinim iztekom roka za vložitev kandidatur za mandatarja se bodo sicer danes o vstopu v koalicijo odločali tudi organi preostalih morebitnih koalicijskih strank. SDS, Lista Virant, SLS, DeSUS in NSi so sicer v nedeljo že uskladile besedilo koalicijske pogodbe, zato bo danes zvečer že znano, ali bo Slovenija dobila desnosredinsko vladno koalicijo.