c S

Mariborska podžupanja naj bi prišla do službe brez izpolnjevanja pogojev

24.01.2012 15:20 Maribor, 24. januarja (STA) - Podžupanja Mestne občine Maribor Astrid Bah je po poročanju današnje izdaje časnika Večer prišla do službe v Javnem medobčinskem stanovanjskem skladu (JMSS) ne da bi izpolnjevala izobrazbene pogoje. Direktorica sklada Tanja Vindiš Furman je v izjavi za medije očitke zavrnila in poudarila, da je Bahova izpolnjevala vse pogoje.

25-letna mestna svetnica Županove liste in SLS Astrid Bah je bila za četrto podžupanjo Maribora imenovana oktobra lani. Pokrivala naj bi področje Evropske prestolnice mladih, ki jo bo Maribor gostil leta 2013.

Njeno imenovanje je bilo veliko presenečenje, predvsem zaradi njene mladosti in neizkušenosti. Takoj so se pojavili očitki o korupciji, a je župan Franc Kangler to odločno zavrnil in poudaril, da je treba dati priložnost mladim. Zatrdil je tudi, da bo Bahova svojo funkcijo opravljala neprofesionalno, saj je zaposlena na medobčinskem stanovanjskem skladu.

Ravno ta služba pa je sporna, saj jo je, kot danes piše Večer, dobila pri strankarski kolegici SLS Tanji Vindiš Furman, čeprav ni izpolnjevala razpisnih pogojev. Medobčinski stanovanjski sklad, ki ga vodi Vindiš Furmanova, naj bi Bahovi celo plačal šolnino za pridobitev 7. stopnje izobrazbe, ki je bila zahtevana za zapolnitev njenega delovnega mesta.

Vindiš Furmanova je danes pred novinarji v Mariboru poudarila, da so za to delovno mesto 6. oktobra 2009 objavili razpis na zavodu za zaposlovanje, ne pa tudi v tiskanih medijih. Nanj sta se prijavili dve kandidatki, od katerih je po besedah direktorice sklada izpolnjevala razpisne pogoje le Astrid Bah.

Vindiš Furmanova je novinarjem pokazala potrdilo o izobrazbi Bahove in kopijo objavljenega razpisa, ki naj bi dokazovala, da je ta izpolnjevala razpisne pogoje. Obenem je potrdila, da so se za zadevo zanimali tudi kriminalisti.

Bahova je dodala, da gre pri pisanju časnika Večer za "politični konstrukt in ponovno diskreditacijo župana in njegovih sodelavcev". "Zaradi takšnih diskreditacij se dela škodo celotni populaciji mladih," je poudarila in dodala, da se človeka ne bi smelo očrniti le zaradi njegove starosti.