c S

Vlada sprejela sklep o določitvi skupnih javnih naročil za leto 2012

19.01.2012 16:14 Ljubljana, 19. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji sprejela sklep, s katerim je določila predmete skupnih javnih naročil za leto 2012. Hkrati je podala soglasje k začetku postopka javnega naročanja za ministrstvo za notranje zadeve, pri čemur ocenjene vrednosti posameznih sklopov postopkov javnih naročil segajo od 24.000 evrov do 350.000 evrov.

Vlada je danes sprejela sklep, s katerim je določila skupnih javnih naročil za leto 2012. Gre za dobavo utekočinjenega naftnega plina propan in butan - propan, nakup letalskih kart, storitve mobilne telefonije in nakup mobilnih aparatov ter prenosa podatkov z uporabo omrežja mobilnega operaterja in nakup opreme ter zavarovanja za osebna in kombinirana vozila, so zapisali na uradu za komuniciranje.

Pri skupnih javnih naročilih gre za naročila, ki so se predhodno že izvajala kot skupna javna naročila ministrstva za javno upravo, aktualne pogodbe zanje pa prenehajo veljati v letu 2012 ali v začetku leta 2013.

Vlada je danes dala tudi soglasje ministrstvu za notranje zadeve za začetek postopka javnega naročila za: servisno vzdrževanje fotokopirnih strojev, predelavo transformatorske postaje, dobavo hlač, delovnih suknjičev, srajc, poletnih srajc in zimskih puloverjev, organiziranje in izvajanje protipožarne službe za potrebe Letalske policijske enote Brnik in najem simulatorjev letenja za usposabljanje 28 pilotov.

Ocenjene vrednosti posameznih sklopov postopkov javnih naročil segajo od 24.000 evrov do 350.000 evrov. Skupna vrednost javnih naročil znaša 696.557 evrov. Sredstva so zagotovljena v okviru finančnega načrta ministrstva za notranje zadeve in so usklajena z varčevalnimi ukrepi v letu 2012, navajajo na vladi.