c S

V Elektru Primorska razmišljajo o zaostrovanju stavke

16.01.2012 14:09 Nova Gorica, 16. januarja (STA) - V Elektru Primorska, kjer so delavci prvič prekinili delo že pred novim letom, od sredine prejšnjega tedna pa poteka stavka neprekinjeno, razmišljajo o zaostrovanju stavke. Če ne bo dogovora o izplačilu nagrade, bodo v prihodnjih dneh stavko zaostrovali, je za STA povedal vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec.

Danes so triurno stavko pripravili v poslovnih enotah Nova Gorica in Koper, potekala pa je brez zapletov.

Medtem pa so v upravi danes v skladu s sklepi petkove seje nadzornega sveta že pripravili tožbo za ugotovitev nezakonitosti stavke, so za STA potrdili v družbi. S tem ukrepom želi uprava zaščititi poslovni interes.

Nadzorniki so menili, da dolgo trajajoča stavka negativno vpliva na ugled in poslovanje skupine Elektro Primorska, nad takim razmišljanjem pa so v stavkovnem odboru presenečeni. "Naloga nadzornega sveta družbe je med drugim tudi skrb za zakonitost delovanja družbe in za spoštovanje s kolektivno pogodbo prevzetih obveznosti," je v današnjem sporočilu zaposlenim zapisal vodja stavkovnega odbora Valter Vodopivec.

V stavkovnem odboru menijo, da se je nadzorni svet družbe s tovrstnim stališčem postavil na stran uprave in boj stavkajočih za spoštovanje določil kolektivne pogodbe označil za dejanja, ki škodujejo ugledu družbe.

"Očitno nadzorni svet družbe meni, da spoštovanje določil kolektivne pogodbe in s tem tudi pravic delavcev škoduje ugledu družbe, pozabil pa je, da smo zaposleni delavci tisti, ki smo nosilci razvoja in uspešnosti družbe in da je s takšnim stališčem planirano višino dobička družbe dvignil nad pravice delavcev. S tem pa je tudi dokazal, da mu ni v interesu, da bi družba Elektro Primorska bila družbeno odgovorno in do svojih zaposlenih prijazno podjetje," je še zapisal Vodopivec.

Stavkovni odbor se je sešel z vodstvom družbe, od morebitnega dogovora pa je odvisno nadaljevanje stavke v novogoriški družbi. Če dogovora ne bo, bodo po Vodopivčevih besedah stavko zaostrovali.