c S

Nadzorniki Elektra Primorske za vložitev tožbe za ugotovitev nezakonitosti stavke

16.01.2012 07:33 Nova Gorica, 13. januarja (STA) - Zaradi stavke v družbi Elektro Primorska se je danes na izredni seji sestal nadzorni svet. Nadzorniki so ugotovili, da uprava izvaja vse ukrepe za zaščito poslovnega interesa, v ponedeljek pa bo vložila tudi tožbo za ugotovitev nezakonitosti stavke, so po seji sporočili iz novogoriške družbe.

Nadzorni svet je obravnaval stališča sindikata in vodstva družbe glede razlogov za stavko in se seznanil z njenim potekom. Po mnenju nadzornikov dolgo trajajoča stavka negativno vpliva na ugled in poslovanje skupine Elektro Primorske.

Po ugotovitvah nadzornikov pogajanja med vodstvom družbe in sindikatom niso možna, ker sindikat zagovarja stališče, da je izplačilo nagrade ob koncu leta za leto 2011 v višini 1465 evrov bruto nesporno, tako po temelju kot po višini. O predlogu uprave o plačilu nagrade v višini 748 evrov bruto, ki temelji na pričakovanem poslovnem izidu družbe, pa se sploh ni pripravljen pogovarjati.

Nadzorniki so razočarani nad tem, da se je sindikat za zaščito pravic zaposlenih najprej poslužil stavke in ni izčrpal možnosti reševanja sporne zadeve pred komisijo za pomirjanje ali arbitražnim svetom, ki ju za take namene predvideva kolektivna pogodba družbe.