c S

Türk in Pahor za obravnavo nujno potrebnih zakonov v DZ

16.01.2012 07:31 Ljubljana, 13. januarja (STA) - Predsednik republike Danilo Türk je sprejel predsednika vlade, ki opravlja tekoče posle, Boruta Pahorja na delovni pogovor. Poudarila sta, da je zelo pomembno, da se aktivnosti, vključno s predstavitvijo nujno potrebnih zakonskih besedil v državnem zboru, nadaljujejo, so sporočili iz urada predsednika republike.

Predsednik Türk in premier Pahor sta na sestanku govorila o tekočih dejavnostih vlade, ki opravlja tekoče posle, in njenih nalogah v času oblikovanja nove vlade. Pahor je predsedniku Türku pojasnil tudi svojo namero, da prihodnji teden v pogovoru z vodji parlamentarnih strank predstavi nekatere aktualne aktivnosti vlade in priprave na bližnji vrh Evropske unije, so še zapisali v uradu predsednika republike.

Pahor je v četrtek dejal, da mora njegova vlada glede na to, da se v sredo v DZ ni posrečilo oblikovanje nove vlade, oceniti, katere ukrepe naj sprejema za zaščito državnih interesov. Čeprav opravlja le tekoče posle, je sprejela predloge šestih zakonov, DZ pa naj odloči, ali jih bo obravnaval, je dejal.

Vlada je tako v DZ poslala predloge novega zakona o javnih financah, zakona o razvojnem načrtovanju, novele energetskega zakona, novele zakona o prevzemih, novele zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju ter novele zakona o hipotekarni in komunalni obveznici.