c S

Več evropskih poslancev zaskrbljenih nad dogajanjem v Sloveniji

13.01.2012 14:55 Ljubljana, 13. januarja (STA) - Evropski poslanci Lojze Peterle (EPP/NSi), Ivo Vajgl (Alde/Zares) in Tanja Fajon (S&D/SD) so danes v Ljubljani izrazili zaskrbljenost nad trenutnim političnim dogajanjem v Sloveniji.

"Ne uživam v sedanji situaciji v Sloveniji," je na novinarski konferenci pred januarskim zasedanjem Evropskega parlamenta v Strasbourgu poudaril Peterle. Pojasnil je, da se v EU trenutno dogajajo "bistvene zadeve" za prihodnost Slovenije in da iz tujine že dobiva vprašanja, kaj se dogaja v naši državi. Dodal je, da bi želel, da se v državi končno zaključi "stanje prostega teka". Izrazil je še upanje na politike, ki ne bodo prispevale k nadaljevanju padanja bonitetnih ocen Slovenije.

Tudi Vajgl je dejal, da je zaskrbljen nad razmerami v Sloveniji, ga pa ohrabruje ravnanje EU v primeru Madžarske, ker je unija po njegovem mnenju s tem pokazala, da ne bo tolerirala nedemokratičnosti.

"Smo v časih, ko potrebujemo hitre odločitve," pa je razmere v Sloveniji komentirala Fajonova. Dodala je, da dogajanje pri nas za zdaj "ni velika tema v evropskih institucijah".