c S

Vlada imenovala člane sveta agencije za varstvo konkurence

12.01.2012 15:57 Ljubljana, 12. januarja (STA) - Vlada je na današnji seji za člane sveta agencije za varstvo konkurence imenovala Marka Poharja, Borisa Pfeiferja, Ireno Roštan, Karola Petra Peršoljo in Polonco Kovač. V DZ je tudi poslala predloge za člane komisije za varstvo konkurence, pri čemer pa ima tri od predvidenih štirih kandidatov. Za manjkajočega člana bodo ponovili javni poziv.

Kot so po seji vlade sporočili iz urada vlade za komuniciranje, so člani sveta imenovani za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja.

Vlada DZ predlaga, da za člane komisije za varstvo konkurence pri agenciji za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja imenuje Dajano Muženič Abramovič in Heleno Belina Djalil kot predstavnici zaposlenih in Boštjana Kavška kot strokovnjaka.

Zakon sicer predvideva, da ima komisija pet članov - enega člana izmed strokovnjakov za varstvo konkurence in tri člane izmed zaposlenih v agenciji, ki delajo na področju varstva konkurence, v imenovanje DZ predlaga vlada, enega člana izmed strokovnjakov za varstvo konkurence pa sodni svet.

Kot je danes pojasnila vlada, se na podlagi dveh javnih pozivov h kandidaturi na mesto člana komisije ni prijavilo ustrezno število kandidatov, ki bi izpolnjevali predpisane pogoje. Zato bo treba vnovič ponoviti javni poziv za manjkajočega člana komisije iz vrst zaposlenih na uradu za varstvo konkurence.

Doslej je DZ že imenoval enega člana komisije za varstvo konkurence izmed strokovnjakov za varstvo konkurence na predlog sodnega sveta, je v sporočilu še zapisala vlada.