c S

Vlada sprejela normativni program dela in vanj vključila pravno obvezne akte

12.01.2012 14:39 Ljubljana, 12. januarja (STA) - Vlada, ki opravlja tekoče posle, je na današnji seji sprejela normativni program dela vlade za letošnje leto. Ker nova vlada še ni imenovana, so vanj vključili le pravno obvezne akte, medtem ko bo program ostalih predpisov ostal v domeni nove vlade.

Vlada mora namreč v skladu s svojim poslovnikom sprejeti delovni program za prihodnje leto do konca decembra ter ga predložiti državnemu zboru.

Glede na to, da nova vlada še ni imenovana, je generalni sekretariat vlade v sodelovanju z ministrstvi in vladnimi službami pripravil predlog normativnega programa samo v delu, ki se nanaša na pripravo pravno obveznih aktov. To so nacionalni predpisi, ki jih morajo vlada oziroma ministrstva in vladne službe pripraviti na podlagi obveznosti, ki izhajajo iz pravnega reda Evropske unije, nacionalnega predpisa, odločbe ustavnega sodišča ali mednarodnega sporazuma.

Program ostalih, neobveznih predpisov, pa bo ostal v domeni nove vlade, so sporočili iz vladnega urada za komuniciranje.

Ministrstva in vladne službe so v normativni delovni program skupaj predlagali 307 predpisov, od tega 63 iz pristojnosti DZ, 90 predpisov iz pristojnosti vlade ter 154 predpisov iz pristojnosti ministrstev.