c S

Bučar: Situacija je do kraja zapletena

12.01.2012 07:19 Ljubljana, 11. januarja (STA) - Predsednik prvega slovenskega demokratično izvoljenega parlamenta in starosta slovenske politike France Bučar je po današnjem glasovanju o kandidatu za mandatarja Zoranu Jankoviću, ki ni dobil zadostne podpore, za STA dejal, da to ni "nič novega". Situacija je do "kraja zapletena", je ocenil.

Bučarjev prvi vtis po današnjem glasovanju je, da "to ni nič novega pod soncem, nič posebnega". "To se nam ponavlja že vseskozi, že več let," je opozoril.

Sam ne vidi rešitve za izhod iz situacije, ki je, kot pravi, "do kraja zapletena".

Po predčasnih parlamentarnih volitvah je sicer dejal, da je prijetno presenečen nad rezultatom, ki ga ni pričakoval. Kot je po volitvah dejal za STA, zdaj ostaja upanje za izboljšanje razmer, saj je država po njegovi oceni razpuščena.

Bučar je bil v skupini prepoznavnih posameznikov iz javnega življenja, ki je sredi oktobra lani prišla v ljubljansko mestno hišo in Jankovića pozvala h kandidiranju na predčasnih volitvah.

Janković danes na tajnem glasovanju v DZ ni dobil potrebne večine glasov in tako ni bil izvoljen za mandatarja. Zanj je namreč glasovalo 42 poslank in poslancev, za izvolitev pa bi potreboval najmanj 46 poslanskih glasov.