c S

Sindikalisti prosijo Türka za rešitev problematike znotraj Slovenske vojske

11.01.2012 13:21 Ljubljana, 11. januarja (STA) - Sindikat ministrstva za obrambo (SMO) je vrhovnemu poveljniku oboroženih sil Danilu Türku poslal pismo, s katerim ga poziva, naj čim prej organizira sestanek, na katerem se bo skupaj s predsednikom vlade in obrambnim ministrom s sindikatom pogovoril o problematiki znotraj Slovenske vojske (SV), so danes sporočili iz SMO.

V sindikatu ministrstva za obrambo (SMO) so pristojne večkrat opozarjali na izredno resno situacijo in negativnosti znotraj SV, ki vplivajo na razvoj in odnose v SV, ter posledično na njeno usposobljenost.

V sindikatu z obžalovanjem ugotavljajo, da se reševanje problematike v SV in na ministrstvu za obrambo ni premaknilo z mrtve točke. Ker se v SMO zavedajo resnosti nakopičene problematike in težnje h kakovostnejšemu socialnemu dialogu, Danila Türka "z vso resnostjo pozivajo na čimprejšnji odprti sestanek s predsednikom vlade in obrambno ministrico".

V SMO predlagajo popolno prenovitev zakona o obrambi in zakona o službi v Slovenski vojski, popravo "krivic v enotnem plačnem sistemu", kot razlog za razgovor pa so navedli tudi "zavajanje javnosti obrambnega ministrstva in Slovenske vojske glede nerešenih vprašanj".

Ker so prepričani, da Türku kot vrhovnemu poveljniku SV in predsedniku republike ni vseeno za dosedanja dogajanja na ministrstvu in v vojski ter da je objektivno odgovoren za razvoj in delovanje obrambnega resorja, sindikalisti predlagajo sklic takojšnjega sestanka z njim, predsednikom vlade in resornim ministrom, še dodajajo v SMO.