c S

Višje sodišče potrdilo kazni za rop in povzročitev smrti 72-letnega Franca Kobetiča

05.01.2012 12:56 Ljubljana/Črnomelj, 05. januarja (STA) - Višje sodišče je potrdilo sodbo okrožnega sodišča glede črnomaljske tragedije, v kateri je decembra 2010 umrl 72-letni Franc Kobetič. Zaradi ropa in povzročitve hude poškodbe s smrtnim izidom je bil na 18 let zapora obsojen 29-letni Sergej Mohar, njegov 34-letni brat Gregor Mohar pa zaradi ropa na tri leta zapora, poročata današnja Dnevnik in Delo.

Poleg bratov Mohar je višje sodišče potrdilo tudi šestmesečno zaporno kazen za 22-letnega Aleksandra Arsenijevića zaradi pomoči po storitvi kaznivega dejanja.

Obrambi, ki se je pritožila na sodbo okrožnega sodišča, je pritožba na višjem sodišču uspela le v delu, ki se nanaša na sodne stroške. Teh sta bila oproščena Sergej Mohar in Aleksander Arsenijević.

Kot navajata časnika, sta brata Mohar 13. decembra 2010 želela oropati 72-letnega Kobetiča, ko ju je ta pri dejanju presenetil. Sergej Mohar ga je pri tem nekajkrat udaril v obraz in mu s tem zadal smrtne poškodbe. Ko so Kobetiča našli policisti zvezanega na tleh, mu namreč ni bilo več pomoči.

Sergej Mohar je kasneje na sodišču priznal, da je iz Kobetičeve hiše želel ukrasti denar, a je vzel zgolj 100 evrov gotovine, verižico in zapestnico, iz garaže pa odpeljal Kobetičev mercedes, ki so policisti kasneje našli na ljubljanskem Viču. Gregor Mohar je v času ropa stražil pred hišo, Aleksander Arsenijević pa je v svoji drvarnici skrival stvari, ki jih je Sergej Mohar ukradel iz Kobetičeve hiše, še poročajo mediji.