c S

Kangler ovaden tudi zaradi dodelitve stanovanja vedeževalki

05.01.2012 07:32 Maribor, 05. januarja (STA) - Zoper mariborskega župana Franca Kanglerja je bila tik pred koncem preteklega leta podana nova kazenska ovadba, poroča današnji Večer. Ob njem naj bi bili po neuradnih podatkih ovadeni še direktorica Javnega medobčinskega stanovanjskega sklada Maribor Tanja Vindiš Furman in vedeževalka Karin Ježovita, ki je v Mariboru dobila službeno stanovanje.

Kot je za Večer potrdil vodja mariborskega okrožnega tožilstva Drago Šketa, so prejeli dve kazenski ovadbi zoper tri osebe zaradi kaznivih dejanj sprejemanja koristi za nezakonito posredovanje, zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic in ponarejanja listin, ki se nanašata na oddajo službenih stanovanj.

V Mariboru je že nekaj časa znana domnevno sporna dodelitev službenega stanovanja Ježoviti, ki naj bi ga prejela kot članica sveta invalidov, posvetovalnega telesa župana, kamor je bila imenovana dan po objavi razpisa za dodelitev treh stanovanj.

Na omenjenem razpisu je kandidirala v konkurenci z vodilno delavko vrtca, kustosinjo in zdravnikom. A ker jo je županstvo prepoznalo kot pomembno osebo za Maribor, je lahko prevzela ključe 110 kvadratnih metrov velikega stanovanja v lepi okolici blizu Stražunskega gozda v Mariboru, še piše Večer, ki dodaja, da vpleteni o policijskih sumih ne vedo nič ali pa so se zavili v molk.

Kangler je sicer v preteklosti že večkrat zavrnil kakršnokoli vpletenost v vodenje postopka za dodelitev omenjenega stanovanja.