c S

Delodajalci in sindikati si bodo izmenjali poglede na gospodarske razmere

05.01.2012 07:43 Ljubljana, 05. januarja (STA) - Delodajalci in sindikati bodo na današnjem srečanju nadaljevali pogovore o izhodiščih za nov socialni sporazum. Obe strani bosta podali svoj pogled na gospodarske razmere v Sloveniji, kar sta nameravali izvesti že na zadnjem sestanku 22. decembra, a je bil nato glavna tema intervencijski zakon.

Delodajalci in sindikati se bodo tako danes skušali uskladiti o tem, v kakšnem gospodarskem in širšem položaju se nahaja Slovenija, saj naj bi bila to osnova za rešitev v socialnem sporazumu, in o tem, katere so tiste prioritete, ki jih je potrebno doreči prednostno, je za STA potrdil generalni sekretar Združenja delodajalcev Slovenije Jože Smole.

Na ta način naj bi obe strani lažje razumeli predloge enih in drugih za socialni sporazum, je prepričan predsednik Zveze svobodnih sindikatov Slovenije Dušan Semolič.

Kot je še dejal Smole, bodo na srečanju obravnavali tudi nekatere druge teme, vendar pa so se na delodajalski strani dogovorili, da o njih ne bodo razpravljali v medijih, saj naj bi na ta način lahko škodili usklajevanjem okoli socialnega sporazuma. Ob tem je izrazil upanje, da bo tako ravnala tudi delojemalska stran.

Delodajalci in sindikati so nameravali svoj pogled na gospodarske razmere v Sloveniji podati že na srečanju 22. decembra, a je bil nato glavna tema intervencijski zakon.

Obe strani želita z rednimi četrtkovimi srečanji najti čim več skupnih izhodišč, tako da bo, potem ko bo konstituirana nova vlada, pot do sklenitve socialnega sporazuma lahko krajša, kot je bila v preteklosti, je še poudaril generalni sekretar združenja delodajalcev.