c S

Ameriški veleposlanik naj bi se ponujal za posrednika med strankami

05.01.2012 07:36 Ljubljana, 04. januarja (STA) - Ameriški veleposlanik v Sloveniji Joseph Mussomeli naj bi se ponujal za posrednika pri sestavljanju vladne koalicije v Sloveniji, je danes poročala TV Slovenija. POP TV pa je poročal, da se je Mussomeli kot edini tuji veleposlanik v Sloveniji sestal z vsemi predsedniki parlamentarnih strank glede oblikovanja vladne koalicije.

POP TV je prejšnji teden "zalotil" Mussomelija, ko je v bolnišnici obiskal premiera Boruta Pahorja, ki opravlja tekoče posle. Kot je dejal tedaj za to televizijo, ga skrbi razdeljenost slovenskega naroda in "da bi bilo lepo, če bi se lahko oblikovala koalicija, ki bi predstavljala večino, če ne vseh Slovencev".

Dodal je še, da bi Slovenija potrebovala predvsem nekoga, ki bi služil državi. "Ne vem kdo bi to bil, ampak nekdo bi moral premostiti razlike med desnico in levico," je za POP TV še dejal ameriški veleposlanik v Sloveniji.

Kot je poročala TV Slovenija, naj bi se Mussomeli ponujal za posrednika pri oblikovanju "velike koalicije". Vendar pa navdušenja za veliko koalicijo med Pozitivno Slovenijo Zorana Jankovića in SDS Janeza Janše ni, so še poudarili v osrednjem Dnevniku.

To je za POP TV zatrdil tudi Vinko Gorenak (SDS), ki je dejal, da "bomo sami delali koalicijo v Sloveniji in ne z ameriškim veleposlanikom". Tudi predsednica NSi Ljudmila Novak je potrdila, da se je na "prednovoletnem srečanju in sproščenem pogovoru" sestala z Mussomelijem, Žerjav pa je dejal, da ima veleposlanik "pravico, da se pogovarja, na nas pa je, da se odločimo, ali ta pogovor sprejmemo ali ne".

Na ameriškem veleposlaništvu so še zatrdili, da so se po volitvah 4. decembra sestali s predstavniki vseh parlamentarnih strank. Po informacijah POP TV naj bi se Mussomeli v prihodnjih dneh sestal še z Gregorjem Virantom. Srečanja s predstavniki strank pa naj bi potekala tudi na nižji ravni, je še poročal POP TV.