c S

Sredinski trojček na opoldanskem sestanku o odgovorih glede vlade narodne enotnosti

03.01.2012 10:48 Ljubljana, 03. januarja (STA) - Sredinski trojček - Lista Virant, SLS in DeSUS - se bo sestal ob 12. uri in preučil, kakšni so odgovori strank na pobudo za oblikovanje narodne enotnosti, je povedal prvak DeSUS Karl Erjavec. Pogovori o koaliciji potekajo tudi znotraj nekaterih poslanskih skupin, popoldne pa bo o strategiji pogajanj razpravljal tudi izvršni odbor DeSUS.

Predsednik Liste Virant Gregor Virant, predsednik SLS Radovan žerjav in prvak DeSUS Karl Erjavec danes pričakujejo odgovore strank glede vlade narodne enotnosti. Na opoldanskem sestanku se bodo tako tudi pogovorili, kako bo sredinski trojček ravnal naprej, je novinarjem v DZ pojasnil Erjavec.

Ob 14. uri se bo sicer sestal tudi izvršni odbor DeSUS, ki se bo odločal o tem, če in v katero koalicijo vstopiti, je za STA povedal generalni sekretar stranke Ljubo Jasnič.

Odgovor na pobudo vlade narodne enotnosti s strani največjih strank, Pozitivne Slovenije in SDS, je še neznan, čeprav so v SDS za STA potrdili, da so ga že posredovali pobudniku. Sredinski trojček se sicer zaveda, kot je Virant že poudaril, da je za vlado narodne enotnosti malo verjetnosti, saj nad njo največji stranki neuradno nista navdušeni. Medtem je SD že izrazila podporo relativnemu zmagovalcu volitev Zoranu Jankoviću.

Pogovori o koaliciji danes potekajo tudi znotraj poslanskih skupin. Že več kot dve uri in pol zaseda poslanska skupina SLS. Njen predsednik naj bi se danes sestal tudi s prvakom Pozitivne Slovenije Jankovićem, vendar je po neuradnih informacijah sestanek odpovedan. Pravkar zaseda tudi poslanska skupina NSi. Odločitev glede vlade narodne enotnosti bo predsednica stranke Ljudmila Novak v izjavi novinarjem sporočila predvidoma ob 12. uri.

Razpravljajo tudi poslanci Liste Virant, vendar strankarski veljaki za izjave niso dosegljivi. Prav tako nismo dobili izjav vodstva Pozitivne Slovenije.