c S

Policija bo po navedbah Dnevnika zaradi groženj s smrtjo varovala Jankovića

03.01.2012 07:45 Ljubljana, 31. decembra (STA) - Policija se je odločila, da bo na podlagi ocene ogroženosti začela varovati poslanca in verjetnega mandatarja Zorana Jankovića, navaja Dnevnik. Po njihovih informacijah so namreč Jankoviću v minulih dneh v pisemski in elektronski obliki neznanci grozili s smrtjo, grozili pa naj bi tudi njegovi družini. Več podatkov o varovanju policija ni razkrila.

Policijo naj bi po navedbah časnika Dnevnik skrbela predvsem Jankovićeva varnost na silvestrovo, saj naj bi se tako kot v minulih letih nameraval tudi na letošnji silvestrov večer sprehoditi po ljubljanskih ulicah.

Janković je grožnje njemu in njegovi družini prijavil policiji. Ta je za Dnevnik potrdila, da bodo Jankovića začeli varovati "na podlagi ocene ogroženosti in v skladu z uredbo o varovanju določenih oseb, prostorov, objektov in okolišev objektov, ki jih varuje policija".

Odgovorov na vprašanja, ki so se nanašala na oceno ogroženosti, na stopnjo in trajanje varovanja, tudi STA od policije še ni prejela. Prav tako za omenjene informacije niso dosegljivi predstavniki za odnose z javnostmi v Jankovićevi stranki.