c S

Prek novega povabila Zaposli.me možnih 3250 subvencioniranih zaposlitev brezposelnih

19.09.2011 14:00 Ljubljana, 19. septembra (STA) - Zavod za zaposlovanje je danes objavil novo javno povabilo Zaposli.me, prek katerega lahko delodajalci iz tržnega sektorja pridobijo subvencijo za zaposlitev težje zaposljivih brezposelnih. Za nove tovrstne zaposlitve je na voljo 13 milijonov evrov, kar zadošča za 3250 subvencioniranih zaposlitev v višini 4000 evrov, so sporočili iz zavoda.

Na javno povabilo se lahko prijavijo tržni delodajalci, ki so v preteklem poslovnem letu več kot polovico svojih prihodkov ustvarili s prodajo blaga in storitev na trgu in izpolnjujejo tudi druge pogoje povabila.

Na podlagi povabila, ki je odprto do porabe razpoložljivih sredstev oz. najpozneje do 29. februarja prihodnje leto, lahko delodajalci pridobijo subvencijo za zaposlitev brezposelnih, ki so invalidi, iskalci prve zaposlitve, starejši od 50 let, dolgotrajno brezposelni ali pa imajo stalno prebivališče na območju Pokolpja (v občinah Kočevje, Loški Potok, Osilnica, Kostel, Črnomelj, Semič ali Metlika).

Delodajalci, ki želijo pridobili subvencijo, morajo brezposelnemu zagotoviti delovno razmerje za polni delovni čas, ob odločbi o invalidnosti pa za krajši delovni čas. Novo delovno razmerje mora trajati neprekinjeno najmanj eno leto.

Delodajalci morajo sicer najprej prijaviti prosto delovno mesto pri območni službi zavoda oz. prek eStoritev, ki so dosegljive na spletni strani zavoda.

Zavod bo nato upoštevajoč zahteve za delovno mesto k delodajalcu napotil brezposelne iz ciljne skupine, delodajalec pa bo lahko izbral ustreznega kandidata. Po opravljenem izboru lahko delodajalec predloži ponudbo na javno povabilo.

Na tokratnem javnem povabilu je za subvencije na voljo 13 milijonov evrov, pri čemer 85 odstotkov sredstev financira EU iz Evropskega socialnega sklada, 15 odstotkov sredstev pa zagotavlja slovenski proračun.

Skladno s tem je predvidenih 3250 subvencioniranih zaposlitev, subvencija v višini 4000 evrov pa bo delodajalcem izplačana v enkratnem znesku po zaposlitvi brezposelne osebe.

Tokratno javno povabilo Zaposli.me je tretje zapored. Na prvih dveh razpisih, objavljenih lani in predlani, so subvencijo dodelili več kot 7200 delodajalcem, ki so zaposlili okoli 9000 brezposelnih oseb.