c S

Slovenija zamudila rok za priglasitev v zvezi s tožbo Simobila

07.09.2011 09:45 Ljubljana, 07. septembra (STA) - Na slovenskem ministrstvu za gospodarstvo so zamudili rok, v katerem bi morali Sodišču EU odgovoriti, ali bodo v zvezi s tožbo Simobila proti Evropski komisiji zagovarjali svoja stališča ali ne, danes piše Žurnal24.

Simobil je na Sodišču EU vložil tožbo proti Evropski komisiji, ker ni preiskala Mobitelove zlorabe prevladujočega položaja s paketom Džabest, ki je Mobitelovim tekmecem povzročila nekaj 100 milijonov evrov škode. V Bruslju očitke zavračajo.

Na ministrstvu za gospodarstvo v zvezi z zamudo pravijo, da so bili s primerom seznanjeni 1. julija, odgovoriti pa bi morali do 11. julija. Dodajajo, da Slovenija zdaj proučuje možnost ustne intervencije, ki jo daje poslovnik sodišča.

Pojasnjujejo še, da ugotavljajo razloge za nastalo zamudo, a hkrati zatrjujejo, da ni bil sprožen noben postopek notranje preiskave.

Preverjajo le, "kako je potovala pošta, da se ugotovi, ali so potrebni dodatni ukrepi". Zatrdili so, da "v ozadju ni skritih razlogov, ki bi lahko koristili Simobilu".