c S

Obramba Poplaza predlagala odpravo hišnega pripora

30.08.2011 14:47 Celje, 30. avgusta (STA) - Odvetnik Boštjan Podgoršek, ki je danes zagovarjal 50-letnega Bojana Poplaza, osumljenega, da je pred letom dni na vhodna vrata Vegrada v Velenju nastavil ročno bombo, je na celjskem okrožnem sodišču predlagal, da se obtožencu hišni pripor nadomesti z milejšim ukrepom.

Kot je dejal Podgoršek, milejši ukrep pomeni, da bi se Poplaz redno javljal na pristojno policijsko postajo oz. bi obljubil, da ne bo zapuščal kraja prebivališča. Po mnenju Podgorška je Poplaz že dokazal, da nima namena bežati in da spoštuje sodne odločitve.

Tožilec Darko Kežman pa je temu nasprotoval ne le zaradi begosumnosti, ampak tudi zaradi ponovitvene nevarnosti. Izrazil je tudi skrb, kdaj bo sojenje Poplazu sploh končano, saj se bo sodišče najverjetneje odločilo za angažma tujega antropologa, ki bo ugotovil, ali se na videoposnetkih z Vegradove upravne stavbe zares nahaja Poplaz ali ne.

O predlogu Poplazove obrambe se bo izrekel izvenobravnavni senat Okrožnega sodišča v Celju, o njegovi odločitvi pa bo Poplaz v prihodnjih dneh obveščen po pošti.

Na današnji obravnavi bi sodišče moralo zaslišati policista Marka Jelena, ki je pregledal videoposnetek in določil čas posnetkov videokamer na Vegradovi upravni stavbi. Ker pa je Jelen na dopustu do konca avgusta, je bila obravnava prestavljena na 21. september.