c S

Obramba v zadevi Balkanski bojevnik opozarja na prepozno izdane odredbe

30.08.2011 13:13 Ljubljana, 30. avgusta (STA) - Med današnjim nadaljevanjem sojenja v zadevi Balkanski bojevnik je obramba s pripombami ponovno izpodbijala verodostojnost odredb. Predsednik senata Gorazd Fabjančič je namreč povzemal dokumente italijanskih organov, obramba pa je opozarjala, da so Italijani nekatere odredbe izdajali že po izteku roka.

Sicer je Fabjančič danes ponovno povzemal policijske pobude, predloge tožilstva in sodne odredbe, večinoma pa so se nanašale na prisluškovanje domnevnim članom hudodelskih združb. Predlagatelji izvajanja prisluhov so pri tem navajali, da se telefonske številke, omenjene v dokumentih, verjetno uporabljajo za izvajanje kaznivih dejanj in se torej preko njih odvijajo pogovori, ki so zelo pomembni za pridobivanje dokazov.

Kot priča bi moral sicer že minuli torek nastopiti policijski koordinator, vendar je tožilstvo predlagalo, da se ga zasliši anonimno, obramba pa se s tem ne strinja. Sodnik Fabjančič mora odločiti, na kakšen način bodo torej zaslišali pričo, a do danes svoje odločitve še ni sporočil, zato tudi ni znano, kdaj zaslišanje sploh bo.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so poleg prvoobtoženega Dragana Tošića sedli še brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.