c S

Tožilstvo vložilo obtožni predlog zoper policista, ki je vodil ogled ob smrti Baričeviča

26.08.2011 13:32 Ljubljana, 26. avgusta (STA) - Specializirani oddelek Skupine državnih tožilcev za pregon organiziranega kriminala je na Okrajno sodišče v Ljubljani vložil obtožni predlog zoper policista Dušana Mikolčeviča in Aleša Conradija. Obema očitajo kaznivo dejanje nevestnega dela v službi, so za STA potrdili v specializiranem oddelku.

Kot je danes poročal spletni portal pozareport.si, je Mikolčevič vodil ogled in začetek preiskave ob smrti zdravnika Saše Baričeviča, ki so ga v začetku februarja lani do smrti raztrgali njegovi psi.

Po informacijah omenjenega portala Mikolčeviču državno tožilstvo očita predvsem nezavarovanje nekaterih ključnih dokazov, na katere je bil opozorjen, januarja letos pa so jih med ponovnim ogledom Baričevičeve vile odkrili preiskovalci specializiranega oddelka pri vrhovnem državnem tožilstvu.

Omenjeni portal tudi piše, da je državno tožilstvo junija tudi zavrglo kazensko ovadbo zoper policista, ki je posnel razvpito sporno fotografijo mrtvega Baričeviča.