c S

Policija prosi za pomoč pri iskanju roparjev Raiffeisen Banke

26.08.2011 13:28 Ljubljana, 26. avgusta (STA) - Policijska uprava Ljubljana prosi vse, ki bi kar koli vedeli o oboroženih neznancih, ki sta 9. junija okoli 18. ure oropala poslovalnico Raiffeisen Banke na Linhartovi cesti v Ljubljani, da to sporočijo na številko 113 ali anonimni telefon 080 1200 ali najbližjo policijsko postajo.

Oborožena roparja sta z grožnjo od uslužbencev zahtevala denar. Po ropu sta zbežala v smeri Peričeve ulice.

Iz Raiffeisen Banke so po ropu sporočili, da so se bančni uslužbenci, ki so bili v času ropa prisotni v poslovalnici, mirno odzvali in nihče ni bil poškodovan. Dodali so, da so varnostni sistemi v banki delovali, zato so na kraj dogodka kmalu prišli tudi policisti. Banka je bila zaradi ropa oškodovana za okrog 3000 evrov.

To poslovalnico so oboroženi neznanci obiskali tudi 20. julija. Takrat sta roparja iz banke odnesla nekaj tisoč evrov, k sreči pa nihče ni bil poškodovan.

Po drugem ropu so iz Raiffeisen Bank sporočili, da nadgrajujejo sisteme varovanja v svojih poslovalnicah v Sloveniji, s katerimi želijo zagotoviti čim višjo stopnjo varnosti strank in zaposlenih. Začeli so uvajati fizično varovanje bančnih poslovalnic z varnostniki.

Raiffeisen Bank je v poslovalnici na Linhartovi cesti v Ljubljani, ki je bila letos že dvakrat tarča roparjev, okrepila varnost. Poleg že obstoječega tehničnega varovanja so v poslovalnici uvedli avtomatske blagajne, v nekaterih poslovalnicah pa zagotovili tudi dodatno fizično varovanje, so iz banke sporočili konec julija.