c S

Vlada potrdila novelo zakona o varstvu konkurence

26.08.2011 08:09 Ljubljana, 25. avgusta (STA) - Vlada je danes sprejela novelo zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Predlog zakona, ki ga je vlada poslala v DZ, vzpostavlja mehanizem za primer, da do 1. januarja 2012 ne bi bili izpolnjeni potrebni pogoji za začetek dela Javne agencije RS za varstvo konkurence.

Cilj predloga novele je bolj natančno in pregledno določiti pogoje in roke za začetek dela agencije. Zaradi kratkih časovnih rokov za izvedbo postopkov je namreč gospodarsko ministrstvo ocenilo, da roki, načini in postopki ustanovitve agencije ne omogočajo gotovega prehoda iz ene statusne oblike v drugo s 1. januarjem prihodnjega leta.

Z danes sprejetimi spremembami so uvedli rešitev, v skladu s katero v primeru, da do 1. januarja 2012 ne bi bili izpolnjeni pogoji za začetek dela agencije, ta začne z delom dan po vpisu v sodni register. Ta je mogoč, ko so konstituirani vsi organi agencije, torej so znani v.d. direktorja, člani sveta agencije in komisije za varstvo konkurence. Do takrat delo opravlja urad, so z ministrstva za gospodarstvo sporočili po seji vlade.